Dahliastraat 14F, Katwijk

Kyusho Jitsu

Kyusho Jitsu de krijgskunst, die Jiu Jitsu combineert met Kyusho (drukpunten). Jiu Jitsu is een van de meest complete verdediging systemen, die je leert om de tegenstander (on)gewapend zo snel mogelijk uit te schakelen.

Bij Jiu Jitsu maak je niet alleen op een zeer effectieve manier gebruik van je eigen lichaam om een tegenstander uit te schakelen. Bij Budogym is deze krijgskunst aangevuld met de kennis van de zwakke punten van het menselijk lichaam. Dit gedeelte staat weer beter bekend als Kyusho Jiu Jitsu.

Anatomische zwakheden

Bij Kyusho Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van de anatomische zwakkere locaties van de tegenstander. In combinatie met Jiu jitsu ontstaat een hele effectieve Jiu Jitsu-stijl, die door jong en oud met succes te gebruiken is.

Het zelfverdedigingsaspect bij Kyusho Jiu Jitsu staat centraal om de tegenstander uit te schakelen, onder controle te brengen en te houden.

Technieken en kennis

Kyusho Jiu Jitsu-technieken zijn zeer uiteenlopend: van stoten en schoppen naar vitale delen tot vinger-, arm-, nekklemmen, take-downs. Alles om je tegenstander te overmeesteren. Ook wordt veel aandacht besteed aan de zwakke kanten van de mens (Kyusho Jitsu). Om welke aanval het ook gaat (stoten, schoppen, verwurgingen, klemmen), het aanvallen van anatomische zwakkere plekken staat centraal bij Kyusho Jiu Jitsu.

Kyusho Jiu Jitsu is niet alleen effectief en goed voor lichaam en geest, maar is ook nog erg leuk om te doen.

Kyusho Jitsu wordt bij Budogym toegepast in de bestaande disciplines en niet als aparte les verzorgd.