Dahliastraat 14F, Katwijk

Kickboksen

Kickboksen (ook bekend onder de naam Muay Thai) is een bokssysteem uit Thailand. Oorspronkelijk vormde Kickboksen een aanvulling op de gewapende krijgskunsten in Thailand. Vandaag de dag is het omgevormd tot een wedstrijdsport.

Spelregels

Kickboksen vindt plaats in een ring. De deelnemers dragen beschermende hoofdbekleding, handschoenen en scheenbeschermers. Door te slaan en schoppen met handen, ellebogen, knieën en voeten. Gewoonlijk zijn er 5 ronden van 3 minuten. Wedstrijden worden beslist door een knock out of de beslissing van de scheidsrechter.

Ruw

Gevechten verlopen vaak in een ruwe sfeer met veel blessures en wonden. In het westen is de sport bekend onder de naam kickboksen, maar in Thailand zelf is nog steeds de oude naam Muay Thai of Thai boksen van kracht. Budogym verzorgt lessen kickboksen voor volwassenen. Kom eens kijken en doe een proeflesje mee!

Op maandagavond is er kickboksles van 20.00 tot 21.00 uur en op vrijdagavond is er vrij trainen van 20.00 tot 21.00 uur, in de Dahliastraat 14F, Katwijk aan den Rijn.