Dahliastraat 14F, 2223 HJ, Katwijk aan den Rijn

Kickboksen

Kickboksen
Kickboksen (ook bekend onder de naam Muay Thai) is een bokssysteem uit Thailand. Oorspronkelijk vormde Kickboksen een aanvulling op de gewapende krijgskunsten in Thailand. Vandaag de dag is het omgevormd tot een wedstrijdsport.

Spelregels

Kickboksen vindt plaats in een ring. De deelnemers dragen beschermende hoofdbekleding, handschoenen en scheenbeschermers. Door te slaan en schoppen met handen, ellebogen, knieën en voeten. Gewoonlijk zijn er 5 ronden van 3 minuten. Wedstrijden worden beslist door een knock out of de beslissing van de scheidsrechter.

Ruw

Gevechten verlopen vaak in een ruwe sfeer met veel blessures en wonden. In het westen is de sport bekend onder de naam kickboksen, maar in Thailand zelf is nog steeds de oude naam Muay Thai of Thai boksen van kracht.
Budogym verzorgt lessen kickboksen voor volwassenen. Kom eens kijken en doe een proeflesje mee!

Op woensdagavond is er kickboksles in de Duinroos in de Prinses Irenelaan 49, Katwijk, deze les is van 19.30 tot 21.00 uur en op vrijdagavond is deze les van 20.00 tot 21.00 uur, bij voldoende animo, in de Dahliastraat 14F, Katwijk aan den Rijn.